Brugge loot haalbare tegenstanders

Brugge loot haalbare tegenstanders

Menig Club Brugge-supporter had gehoopt om Messi of Ronaldo te mogen ontvangen in het Jan Breydelstadion, maar het heeft niet mogen zijn. De Bruggelingen zullen het moeten doen met mindere goden, maar krijgen tegelijkertijd ploegen voorgeschoteld waartegen de West-Vlamingen al niet op voorhand volledig kansloos zijn.

Terugkeer van Laurent Depoitre

De grootste naam in groep G is Leicester City, de ploeg die zich vorig jaar, tegen alle verwachtingen in, tot kampioen van Engeland wist te kronen. De troepen van de charmante trainer Claudio Ranieri mogen voor het eerst in de geschiedenis van de club deelnemen aan het kampioenenbal. Na zo'n voetbalwonder is het de vraag of Leicester het niveau van vorig seizoen zal kunnen evenaren. De meeste sterkhouders tekenden bij, maar de resultaten in de voorbereiding en het begin van de Premier League laten vermoeden dat er toch wat verval in de ploeg is geslopen.

Uit pot 2 werd FC Porto geloot. De Portugezen zijn een vaste klant in de Champions League, maar sinds hun verrassende overwinning twaalf jaar geleden is het zoeken naar een positieve uitschieter. De havenclub brengt alleszins een bekend gezicht mee naar Brugge. De club versterkte zich namelijk recent met Laurent Depoitre, de Rode Duivel die in België nog voor Oostende en AA Gent uitkwam.

Het ‘kleine broertje' van de groep is FC Kopenhagen. De Denen zijn geen onbekenden voor Blauw-zwart. In totaal stonden de twee clubs al vijf keer tegenover mekaar. Club Brugge kon nog maar één keer winnen, al was dat wel tijdens hun laatste ontmoeting in 2014. De Bruggelingen gingen in de groepsfase van de Europa League toen 0-4 winnen in het Hoge Noorden (foto).

Club Brugge is met de loting aan de typische groepen des doods ontsnapt. Vooral groep C en F beloven interessante toppers voort te brengen. FC Barcelona, Manchester City, Borussia Mönchengladbach en Celtic zijn in groep C ondergebracht en Real Madrid, Borussia Dortmund, Sporting Lissabon en Legia Warschau strijden om de punten in groep F. Rostov, de killer van Anderlecht in de voorrondes, komt uit tegen Bayern München, Atletico Madrid en PSV Eindhoven.