Broos op 90 minuten van heldendom in Kameroen

Broos op 90 minuten van heldendom in Kameroen

Dat laatste zou Broos en zijn spelers niet mogen afschrikken. Met Senegal wipten de Ontembare Leeuwen in de vorige ronde ook een kandidaat op de eindzege, al hadden ze daar wel wat geluk en strafschoppen voor nodig. Tegen alle verwachtingen in schopte Kameroen het zo tot bij de laatste vier.

Volgens de spelers valt het aandeel van hun trainer daar niet in te onderschatten. «Hij heeft de teugels opnieuw strakker aangehaald», zegt aanvaller Edgar Salli. «Er is meer discipline en op training geeft iedereen zich voor 100%. Deze gezonde concurrentie doet ons matchen winnen.»

De kritiek die Broos voor het tornooi te slikken kreeg, is door de sterke resultaten helemaal verstomd. Nu is het de voormalige Rode Duivel die met scherp schiet, met name op de Kameroense voetbalbond. Volgens onze landgenoot zijn de premies voor spelers en staf veel te laag.

«Het is gewoon een gebrek aan respect», vindt Broos. «We hebben een enorme prestatie geleverd door zover te geraken. Daarom verdienen we meer.» Middenvelder Georges Mandjeck verzekert wel dat die lage premies hen niet zal beletten om vanavond voluit te gaan. «Het is zelfs een extra motivatiebron», beweert de speler van FC Metz.

In de andere halve finale stonden Burkina Faso en Egypte gisterenavond al tegenover elkaar. Bij het ter perse gaan was die wedstrijd nog niet afgelopen.