Broga is meer macho, minder mantra

Yoga is een sport die voornamelijk beoefend wordt door vrouwen, maar bij mondjesmaat winnen de zonnegroet, de kraanvogel en andere ingewikkelde poses ook aan populariteit bij mannen. De nieuwe hype voor macho's kreeg zelfs een eigen naam: Broga. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De term is een samentrekking van de woorden 'bro' en 'yoga' en de sport zou veel minder zweverig zijn dan de vrouwelijke variant.  De klassieke poses kregen stoerdere namen en worden gecombineerd met fitnessoefeningen, waardoor 'brogies' echt aan kracht en ademhaling werken.

Beter zelfbeeld

Vooral in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland schieten de mannenyogacentra als paddenstoelen uit de grond. Bij ons is de nieuwste rage nog niet doorgebroken. Nochtans heeft eerder onderzoek bewezen mannen die aan yoga doen, een beter zelfbeeld hebben dan mannen die naar de fitness trekken. Een andere studie, gepubliceerd in 'Journal of Sexual Medicine' heeft bovendien aangetoond dat brogies passioneler vrijen en meer uithoudingsvermogen hebben tussen de lakens.

Wij kunnen alvast niet wachten tot de trend hier doorbreekt!

A photo posted by @rileycat19 on

Foto Pixabay