Britse vrouw verliest 83 kilo en wordt topmodel

Britse vrouw verliest 83 kilo en wordt topmodel

De 28-jarige Katie was verslaafd aan afhaalmaaltijden, chocolade en chips. "Lunch was een sandwich met ham, chips en chocolade. Vervolgens trok ik tegen vier uur naar McDonald's voor een snack", vertelt ze aan The Mirror. "Tijdens de turnles ging ik me altijd omkleden op het toilet, zodat de anderen mijn lichaam niet konden zien."

Overlijden van opa

Slechts één keer per week at de jonge vrouw groenten. Al haar hele leven bleven er kilo's bijkomen en diëten bracht geen soelaas. Tot haar opa overleed in december 2015. Plots besefte ze dat het overlijden van de man - die bij hen thuis woonde toen ze klein was en die ze als haar "beste vriend" beschouwde - werd veroorzaakt door zijn ongezonde levensstijl.

Door het dieet dat haar leven uiteindelijk veranderde, Slimming World, verloor ze de helft van haar gewicht. Dat is maar liefst 83 kilogram. "Nu ga ik elk weekend op stap", vertelt Katie.

Veel meer zelfvertrouwen

De Britse werd zelfs gespot door een Londens topmodellenbureau. "Ze zagen mijn foto's en vroegen me of ik geen auditie wilde doen. Ik had in geen miljoen jaar gedacht dat ik ooit een model zou kunnen zijn, maar ik heb nu wel veel meer zelfvertrouwen", besluit de trotse vrouw.