Britse toont hoe je een strak lichaam krijgt zonder te diëten

Britse toont hoe je een strak lichaam krijgt zonder te diëten

Instagram is het platform bij uitstek waar je niet alleen mensen met een killerbody tegenkomt, maar ook vrouwen die af en toe meer realistische foto's delen. De Britse Nikki Rees is er zo eentje.

Zo'n twee weken geleden postte de 36-jarige moeder twee foto's op Instagram, die ondertussen viraal zijn gegaan. Op de plaatjes is te zien welke transformatie ze achter de rug heeft. Het linkse beeld dateert van twee jaar geleden, toen ze net bevallen was van haar tweede kindje. De foto rechts is meer recent. Terwijl de weegschaal nog steeds hetzelfde cijfer aanwijst, heeft Rees een pak meer spieren gekregen. Dat heeft ze naar eigen zeggen klaargespeeld door elke dag te sporten, zonder daarbij een streng dieet te volgen.

A post shared by Nikki Rees (@activelyrees) on

"Ik krijg regelmatig vragen over mijn eetpatroon. Eigenlijk praat ik daar niet veel over, simpelweg omdat er weinig over te vertellen valt", schrijft de vrouw in het bijschrift. "Ik volg geen plan en ik tel mijn calorieën niet. Ik eet nog steeds koolhydraten, ook na vijf uur 's avonds." Als we haar mogen geloven, drinkt ze maar al te graag prosecco en verorbert ze nog steeds cake, snacks, afhaalchinees, pizza, hamburgers, frietjes en allerlei zoetigheden.

Ongezond eten als motivatie

Ze beweert dat het verschil tussen de twee foto's niet is wat die voeding doet met haar lichaam, maar wel met haar hoofd. "Twee jaar geleden voelde ik me steevast ontzettend schuldig als ik een ganse dag zoete tussendoortjes of junkfood had gegeten. Ik zou alleen maar excuses verzinnen om niet te sporten. Nu is het het tegenovergestelde. Diezelfde lekkere voeding moedigt me aan om zorg te dragen voor mijn lijf."

Haar post afsluiten doet ze met een gouden raad. "Eet wat je écht lekker vindt en wat je nodig hebt. En als het al eens mis gaat, wat onoverkomelijk wel eens gebeurt, moet je gewoon volhouden en doorzetten."

A post shared by Nikki Rees (@activelyrees) on

A post shared by Nikki Rees (@activelyrees) on