Britse speelgoedfabrikant maakt poppen met beperkingen

Britse speelgoedfabrikant maakt poppen met beperkingen

Ouders van kinderen met een beperking hebben speelgoedfabrikanten gevraagd om poppen te maken die de limitaties van hun kinderen weergeven. Een Britse fabrikant heeft daarop gereageerd.

Op Facebook en Twitter werd een campagne gestart die de naam 'ToyLikeMe' droeg. Ouders van kinderen met een handicap wilden een make-over van de speelgoedwereld zoals ze was. Kinderen met een beperking kregen volgens hen te weinig aandacht. De Britse speelgoedfabrikant Makies merkte dat op en begon met het procuderen van poppen die op krukken lopen, hoorapparaten hebben en opvallende geboorte- of wijnvlekken hebben.

"Vele werkzaamheden werden een tijd stilgelegd. We legden ons meteen toe op het maken van speelgoedhoorapparaten en speelgoedkrukken. Daarnaast probeerden we allerlei dingen uit om geboorte- en wijnvlekken in het gezicht te maken", stelt de fabrikant. Momenteel werkt hij ook aan een speelgoedrolstoel.

Dat het net deze fabrikant is die erop reageerde, is niet toevallig. Makies is een bedrijf dat kinderen hun poppen zelf laat creëren. Ze willen elke pop uniek maken en kinderen de kans geven om zelf hun beste vriend of vriendin uit te kiezen.

Met de productie van deze nieuwe reeks poppen hoopt Makies andere fabrikanten aan te sporen om hetzelfde te doen.