Britse popzanger George Michael (53) overleden

Britse popzanger George Michael (53) overleden

George Michael, de Britse popzanger die deel uitmaakte van de groep Wham!, is zondag op 53-jarige leeftijd overleden. Dat meldde de BBC zondagavond op basis van zijn publiciteitsagent. Volgens de politie zou zondag rond 13.42 uur (14.42 uur Belgische tijd) een ziekenwagen zijn aangekomen bij George Michaels eigendom in Oxfordshire. Nog volgens de politie waren er geen verdachte omstandigheden.

"Het is met grote droefheid dat we bevestigen dat onze geliefde zoon, broer en vriend George thuis vredevol is heengegaan tijdens de kerstperiode. De familie vraagt om hun privacy te respecteren tijdens deze moeilijke en emotionele periode. Op dit moment zal er geen verdere commentaar gegeven worden", zo luidt de verklaring van de publiciteitsagent van de zanger.

George Michael, met als echte naam Georgios Kyriacos Panayiotou, werd in het noorden van Londen geboren. In de jaren tachtig werd hij bekend als de frontzanger van Wham!, het Brits popduo dat met 'Last Christmas' misschien wel het bekendste kerstnummer ooit maakte.

De groep stopte er in 1986 mee, en George Michael bracht in 1987 zijn eerste solo-album 'Faith' uit. Tijdens zijn muzikale carrière van bijna 40 jaar verkocht hij meer dan 100 miljoen albums.

In 2011 overleed George Michael bijna aan de gevolgen van een longonsteking. De dokters van een ziekenhuis in Wenen moesten een luchtpijpsnede uitvoeren om zijn luchtwegen te openen, en tijdens zijn ziekenhuisopname was hij een tijdlang niet bij bewustzijn. Nadien moest hij weer leren lopen omdat zijn spieren erg verzwakt waren.

bron: Belga