Britse ontwerpster gebruikt kauwgom als recyclagemiddel

Het is de levensmissie van Anna Bullus om zoveel mogelijk kauwgom te hergebruiken. Met haar 'nieuwe' producten wil ze de straten weer proper maken. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Kauwgom is het tweede meest vervuilende product op straat, na sigaretten. Een voorbeeld: op de Olympische Spelen in Londen waren waren gemeentewerkers drie maanden bezig om het plakkerige goedje weg te krijgen. Om die redenen begon de Britse ontwerpster Anna Bullus haar bedrijf Gumdrop, waarmee ze het uitgekauwde snoepje recycleert en omtovert in huishoudelijke dingen.

Recyclage

Toen Bullus met Gumdrop begon, werd kauwgom in Groot-Brittannië nog niet gerecycled. Uiteindelijk vond ze een bedrijf in Worcester dat het restafval van het snoepje vermengt met ander plastic afval. Met het mengel worden bekers, potloden, brooddozen en bestek gemaakt.

Universiteit

De kauwgomproducten bleken na verloop van tijd zo populair dat ook grote bedrijven wilden investeren in Anna Bullus haar bedrijf. De Universiteit van Winchester plaatste elf kauwgomvuilbakken op de campus en ook luchtvaartmaatschappijen zien het nut van de recyclage in. Toen Heathrow Airport drie maanden lang gebruik maakte van haar vuilnisbakken, zagen ze het kauwgomafval drastisch verminderen. Ondertussen staan de roze bakken ook in 25  Britse treinstations. Een duurzame trend die duidelijk gesmaakt wordt.

A post shared by GumdropLTD (@gumdrop_ltd) on

A post shared by GumdropLTD (@gumdrop_ltd) on