Britse oma rekent eigenhandig af met boeven

Enkele dieven die op klaarlichte dag een juwelenzaak wilden beroven, hebben weerstand gekregen uit onverwachte hoek. Het omaatje uit de winkel ernaast verrichte een heldendaad door zich met de overval te moeien.
door
Timmy
Leestijd 1 min.

De 66-jarige Sandra Bottomley werkt in een apotheek in het Engelse Brighouse. Toen ze een luide knal hoorde, ging de vrouw naar buiten. Daar zag ze hoe boeven met een auto in de juwelenzaak ernaast waren gereden en de etalage leegroofden.

Op camerabeelden is te zien hoe Sandra de ene dief bij zijn kraag pakt en hem naar buiten sleurt. Daarop wordt een tweede bandiet bang en springt hij snel in de vluchtauto. Wanneer de buurtbewoners toekomen, rijdt de wagen weg.

De beelden dateren van vorige zomer, maar duiken nu weer op omdat de daders veroordeeld zijn. Dankzij de verklaring van de dame kon de politie de twee bandieten arresteren. De ene kreeg vijf jaar cel, de andere bijna tien jaar.

Superoma

De twee kleinkinderen van Sandra noemen haar nu superoma, maar de vrouw denkt daar anders over. "Ik dacht niet na en ging recht op de bandieten af. Het is pas wanneer ik erover nadacht dat ik emotioneel werd", zegt ze in de 'Daily Mail'.