Britse drinkt twee flessen azijn leeg per week

Britse drinkt twee flessen azijn leeg per week

“Ik kan me zelfs niet herinneren wanneer ik azijn ben beginnen drinken. Het moet op een zeer jonge leeftijd zijn geweest”, aldus de 19-jarige Ella Ruby Ginns. “Ik hou van de smaak. Het is wel heel zuur maar ik kan niet weerstaan aan het brandende gevoel in mijn slokdarm. Ruby drinkt om z'n minst een glas per dag en bovendien besprenkelt ze al haar eten ermee. “Als ik chips eet, dan dop ik die in azijn”, zegt Ruby in Daily Mail.

Meestal drinkt ze appelazijn. Deze azijn staat er voor bekend om fel te branden in de slokdarm maar het zou ook een goed voedingsuplement zijn om gewicht te verliezen. Het duurde een tijdje voordat Ella een levenspartner zou vinden die haar rare gewoonte niet afkeurt. Maar onlangs vond ze de liefde van haar leven. “Hij is zo lief dat hij voor mij naar de supermarkt gaat om azijn te kopen”, zegt Ruby.

Tanden

Wat doet zoveel azijn met je gezondheid? Volgens voedingswetenschapper Helena Gibson-Moore zijn kleine hoeveelheden azijn niet ongezond. Zeker appelazijn niet, want het zou je kunnen helpen met gewicht te verliezen. Maar over wat zulke grote hoeveelheden azijn met je lichaam doen, is weinig bekend. Te veel azijn is wel slecht voor je tanden.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206270477053680&set=ecnf.1018388614&type=3&theater

Foto: Pixabay