Britse astronaut is verkeerd verbonden: "Hallo, is dit de aarde?"

Een vrouw in Groot-Brittannië kreeg op kerstavond een opmerkelijk telefoontje. De beller vroeg: "Hallo, spreek ik met de planeet aarde?" Het bleek te gaan om de Britse astronaut Tim Peake, die vanuit het internationaal ruimtestation ISS zijn ouders wou bellen om hen een zalig Kerstmis te wensen.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Ondertussen heeft de astronaut (foto) zich via Twitter al verontschuldigd bij de vrouw bij wie her per abuis terechtkwam. "Het was geen grap, gewoon het verkeerde nummer", tweette hij.

I'd like to apologise to the lady I just called by mistake saying 'Hello, is this planet Earth?' - not a prank call...just a wrong number!

— Tim Peake (@astro_timpeake) 24 december 2015

Het is niet de eerste keer dat 42-jarige Brit worstelt met zijn telefonische activiteiten. Eerder probeerde hij al met zijn ouders te bellen, maar kreeg hij hun voicemail.

Peake is de eerste Britse astronaut die voor de Europese ruimtevaartorganisatie ESA op ruimtemissie is vertrokken. Begin december arriveerde hij op het ISS, waar hij een half jaar lang wetenschappelijke experimenten moet uitvoeren.