Britse app laat je swipen voor een spermadonor

Dankzij dating-apps als Tinder of Bumble is het woord 'swipen' helemaal ingeburgerd. Desondanks is deze nieuwe toepassing wel heel verbazingwekkend. In het Verenigd Koninkrijk bestaat er sinds deze week een app waarmee vrouwen door profielen van zaaddonoren kunnen bladeren. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De app werd in het leven geroepen door de London Sperm Bank en kreeg de originele naam 'Order a daddy'. Op de profielen vind je onder meer informatie over de uiterlijke kenmerken, medische informatie en ervaringen van het medisch personeel van de donor.

In tegenstelling tot de dating-apps, zijn de profielen bij 'Order a daddy' volledig anoniem. Daarnaast krijgen de gebruikers ook geen foto's te zien, maar wordt er enkel een donornummer gebruikt.

Als vrouwen een goede match tegen komen, kunnen ze de man op hun verlanglijstje zetten. Via enkele klikken kunnen ze hun zaad bestellen, dat geleverd wordt bij het gewenste ziekenhuis.

"Met deze app willen we de behandeling niet bagatelliseren", verzekert Kamal Ahuja, directeur van de London Sperm Bank, in The Sunday Times. "Maar tegenwoordig gebeuren alle transacties online. Op deze manier kan een vrouw een zaaddonor zoeken binnen de privacy van haar eigen huis. Dit is een belangrijke primeur."

De app is voor Britse vrouwen gratis te downloaden. Hij is beschikbaar voor zowel Android als iOS.