Brits parlement wil kat na torenhoge rekening voor muizenplaag

Brits parlement wil kat na torenhoge rekening voor muizenplaag

Verschillende Britse parlementsleden zijn geschrokken van de omvang van het bedrag dat de verdelgers vroegen om het parlement muizenvrij te maken. Voor 130.000 kregen ze een fulltime 'verdelgingstechnieker' en ongeveer 1.700 muizenvallen. Veel heeft het niet geholpen, maar er loopt nog steeds ongedierte rond in het gebouw.

Bring your cat to work-day

Daarom gaan er meer en meer stemmen op om een of meerdere katten in huis te halen. Parlementslid Penny Mordaunt heeft zelfs uit protest haar eigen poes een dag mee naar het werk genomen. Maar het dier moest opkrassen omdat zijn aanwezigheid inging tegen de gezondheidsvoorschriften.

Nochtans zijn er al Britse overheidsgebouwen met een eigen kat. Zo wordt de woning van de premier constant bewoont door een poes en lopen er ook op het Foreign Office, de Treasury en de Cabinet Office pluisbollen rond. Maar op een eigen muizenjager zullen de parlementsleden nog even moeten wachten.

Renovaties zijn een pest

In een reactie aan The Telegraph zegt de woordvoeder van het House of Commons dat de schuld ligt bij de vele verbouwingen die er uitgevoerd zijn. "Ze hebben het ongedierte meer zichtbaar gemaakt en daardoor de vraag naar verdelging verhoogd. De renovaties van de kantoren zorgden er ook voor dat er meer verdelgingsmateriaal nodig was." De enige dieren die momenteel toegelaten zijn in het parlement zijn blindegeleidehonden.