Britney Spears wervelt in Sportpaleis, ondanks enkele schoonheidsfoutjes

Britney Spears wervelt in Sportpaleis, ondanks enkele schoonheidsfoutjes

Haar laatste optreden in België was al bijna zeven jaar geleden. Toen ze een nieuwe wereldtournee aankondigde, hoopten haar Belgische fans (voornamelijk dertigers) maar één ding: come to Belgium one more time! Uiteraard ontstond er een stormloop toen de ticketverkoop begon.

Gisteren, meer dan zes maanden na de aankondiging, was het eindelijk zo ver! Britney liet niets aan het toeval over: glans, glitter, choreografie, visual effects, lichtshow... Er was aan alles gedacht! Haar massa dansers kwam op indrukwekkende wijze het podium op, waarna het bekende nummer Work Bitch werd ingezet. We kregen al haar grootste hits te horen: Baby One More Time, Womanizer en zelfs I'm A Slave 4 U. De Amerikaanse popster weet hoe ze er een weergaloos optreden van moet maken, dat heeft ze woensdagavond nogmaals bewezen! Dit spektakel heeft ze dan ook talloze keren opgevoerd in Las Vegas. Britney: Piece of Me bundelt alle 250 adembenemende optredens die ze tussen december 2013 en december 2017 heeft gegeven in de alom bekende woestijnstad samen in één spetterende show. En dat merk je!

Getty Images / K. Mazur

Afstandelijk playbacken

Aan alles gedacht, zeiden we hierboven? Hmm, misschien toch niet! Britney zal vast bekritiseerd worden omdat ze weinig contact maakte met haar publiek. Ze kwam, trad op en vertrok weer. Emoties: nul. De interactie met haar fans beperkte zich tot het nummer Freakshow, toen ze een man uit het publiek op het podium liet klimmen. En dan nog... Alles verliep erg berekend en de arme fan kon niet echt dicht bij zijn idool komen.

Nog een minpuntje: het playbacken. Veel fans klaagden dat Britney playbackte tijdens het concert in het Sportpaleis. Daar moeten we wel een kanttekening bijmaken: hoewel de zangeres zeker niet de hele tijd live heeft gezongen, heeft ze ook niet het hele concert geplaybackt. De popster sloofde zich anderhalf uur uit. Je vraagt je af hoe ze een volledig concert lang tegelijkertijd zingen én dansen zou kunnen volhouden. Hoe dan ook, wij gingen naar het Sportpaleis in de hoop een fenomenale show te zien, en Britney stelde ons niet teleur! Amerikaanse glamour op zijn best.

Maïté Hamouchi