Brit legt prominente medewerkers van het Witte Huis in de luren

Brit legt prominente medewerkers van het Witte Huis in de luren

De man, die zichzelf Sinon Reborn noemt, stuurde de voorbije dagen verschillende mails rond naar medewerkers van de Amerikaanse president Donald Trump. Telkens deed hij alsof hij iemand anders was.

Een van zijn slachtoffers was Tom Bossert, die instaat voor cybersecurity. De Brit mailde uit naam van Jared Kushner, de schoonzoon van Trump, en nodigde Bossert uit voor een feest. Hoewel de e-mail gewoon van een Outlook-account kwam en niet van een officieel adres van het Witte Huis, rook Bossert geen onraad. Hij reageerde niet alleen op het bericht van Sinon Reborn, maar gaf meteen ook zijn persoonlijke e-mailadres mee.

“Tom, we houden een soort van avondfeest ergens eind augustus”, stuurde de valse Jared Kushner. “Het zou fijn zijn als je er ook bij kan zijn. Ik beloof dat er eten zal zijn dat minstens even goed zal zijn als wat we aten in Irak. Het gaat een geweldige avond worden.”

“Bedankt Jared”, zo reageerde Bossert. “Met zo'n belofte, kan ik niet weigeren. Ook: als je het ooit nodig zou hebben, dit is mijn persoonlijk mailadres xxxx”

Anthony Scaramucci

Daarnaast kreeg ook de pas ontslagen perschef Anthony Scaramucci een bijzonder bericht in zijn inbox. De grappenmaker deed zich voor als Reince Priebus, de voormalige stafchef van het Witte Huis. Scaramucci had zich in een interview met The New Yorker negatief uitgelaten over Priebus.

“Ik had mezelf voorgenomen om niet te reageren”, mailde de valse Priebus aan Scaramucci. “Maar na jouw tweet te lezen waarin je zegt dat we snel zullen leren wie er klasse heeft en wie niet, moest ik wel reageren. Die tweet was bijzonder hypocriet, zelfs voor jou. Je hebt je op geen enkel moment klassevol gedragen, en toch vind je dat dat de manier is waarop mensen jou moeten benaderen [...]. Ik verwacht geen antwoord.”

Natuurlijk reageerde hij wel. “Je weet wat je gedaan hebt. We weten dat allemaal. Een echte man zou zich verontschuldigen”, stelde Scaramucci, die daarmee verwijst naar de beschuldigingen dat Priebus achter perslekken zou zitten.

Politie

Niet elke keer slaagde Sinon Reborn in zijn opzet. Hij probeerde ook Eric Trump in het ootje te nemen en contacteerde hem als Donald Trump Jr.. Eric had door dat er iets niets pluis was en mailde dat hij het bericht zou doorsturen naar de politie.

Tot nu toe heeft de Brit nog geen klacht ontvangen, maar de incidenten worden wel onderzocht. “We nemen zo'n dingen heel serieus” zegt Trumps woordvoerster Sarah Huckabee Sanders aan CNN.

Sinon Reborn ziet zelf geen graten in zijn actie. Ik houd het humoristisch en probeer geen gevoelige informatie vast te krijgen.”