Breng jezelf weer tot leven met deze stretch voor op het werk

Breng jezelf weer tot leven met deze stretch voor op het werk

Velen van ons besteden acht uur of meer van onze werkdag achter een bureau boven een toetsenbord. Tenzij je een zorgvuldig getrainde ballerina bent, leidt deze gebogen zitpositie tot een slechte houding met pijn als gevolg.

Om je te helpen de werkdag door te komen deelt Jill Miller, oprichter van Yoga Tune Up haar Sneaky Breast Stretch in de video hieronder. Ze gebruikt een riem in haar voorbeeld, maar het kan ook met een handdoek wat zal leiden tot hetzelfde effect.

Neem de band in de handen en til je armen omhoog tot boven je hoofd. "Je wilt je armen zo breed maken als je kan, zodat je het voelt tot in je nek," legt Miller uit. Trek je armen terug tot ongeveer 30 graden boven je schouders. "Je moet het voelen tot in je borst, helemaal door de biceps tot aan de ellebogen en onderarmen."

Houd je ribben recht boven je bekken en speel niet vals door je ribbenkast naar voren te brengen.

Heb je geen riem of handdoek bij de hand? Dan zal een deur ook voldoende zijn. Doe de stretch 20 seconden of drie tot vijf ademhalingen. "Je zit de hele dag onderuit en dit is de perfecte manier om jezelf weer tot leven te wekken," adviseert Miller.