BREAKING. Harvey Weinstein veroordeeld tot 23 jaar cel

BREAKING. Harvey Weinstein veroordeeld tot 23 jaar cel

De voormalige filmproducent arriveerde deze ochtend geboeid aan zijn rolstoel in de rechtbank van New York. Kort voor de uitspraak werd Weinstein aan het woord gelaten. «Ik maak me zorgen over dit land», zei hij. «We gaan nu door een crisis in ons land, die in wezen met mij is begonnen. Ik was het eerste voorbeeld en ondertussen werden al veel mannen beschuldigd van misbruik, iets wat ik denk dat niemand van ons heeft begrepen», ging hij verder.

Zwarte lijst

Volgens Weinstein heerst er «geen juiste sfeer» in de Verenigde Staten. «Iedereen staat op een soort van zwarte lijst. Ik had geen macht. Miramax was een klein bedrijf. Ik kon niet iedereen zwart maken», aldus de gevallen filmmogul nog.

Volgens Weinsteins advocaat heeft de filmproducent geen eerlijk proces gekregen. Weinstein werd afgelopen maand in New York door de jury schuldig bevonden aan aanranding en verkrachting. In Los Angeles loopt nog een andere zaak tegen hem.

#MeToo

De zaak rond de 67-jarige Harvey Weinstein betekende het begin van de #MeToo-beweging. Hij werd er door meer dan 80 vrouwen, waaronder enkele bekende actrices, van beschuldigd zijn macht als filmproducent misbruikt te hebben om meer dan honderd vrouwen binnen de filmwereld seksueel te misbruiken. Dat deed hij volgens de openbaar aanklager als “een roofdier”. Zelf heeft hij dat altijd ontkend: volgens hem waren de seksuele handelingen telkens met wederzijdse instemming.

Lees ook : Harvey Weinstein is veroordeeld voor verkrachting

Meest gelezen
 1. scheetthumb_0

  Kan je blind worden van je scheten? «Kunnen extreem bijtend zijn»

 2. chuttersnap-9UD0JHnWyVE-unsplash

  Santé: Deze alcoholische drank kende een recordverkoop in 2021

 3. alexander-andrews-A3DPhhAL6Zg-unsplash

  DEZE huizen zijn sleutel tot duurzaam én betaalbaar wonen

 4. thomas

  Thomas Vanderveken en Véronique Leysen hebben groot nieuws: «Nummer drie komt eraan» (foto)

 5. B9729654957Z.1_20220117114454_000+GSFJN5J3H.1-0

  Anne Frank Fonds: «Nieuw onderzoek naar verraad staat vol feitelijke onjuistheden»