Brazilië veegt de vloer aan met Haïti in Copa America

Brazilië veegt de vloer aan met Haïti in Copa America

Brazilië heeft gisteren op de tweede speeldag in groep B van de Copa America Centenario in Orlando met liefst 7-1 gewonnen van het nietige Haïti. Philippe Coutinho, ploegmaat van Rode Duivels Christian Benteke, Divock Origi en Simon Mignolet bij Liverpool, was de uitblinker met drie doelpunten. Renato Augusto (2x), Gabriel en Lucas Lima zorgden voor de overige doelpunten bij de Seleçao. James Marcelin redde de eer voor Haïti, dat eerder het openingsduel van Peru met 1-0 had verloren en met nul op zes uitgeschakeld is. Bij de Haïtianen stonden er met voormalig belofteninternational Réginal Goreux en aanvaller Jeff Louis (Caen, ex-Standard) twee bekende namen op het wedstrijdblad. Goreux liep na 25 minuten tegen een gele kaart aan, maar zag zijn land wel voor het eerst in de geschiedenis een doelpunt scoren tegen de vijfvoudige wereldkampioen.

Het tweede duel in groep B tussen Ecuador en Peru eindigde op 2-2. Peru kwam via Christian Cueva en Edison Flores 0-2 voor, maar sterspeler Enner Valencia en Miller Bolanos sleepten toch nog een gelijkspel uit de brand voor de Ecuadoranen, die de wedstrijd met tien beëindigden na een rode kaart voor Gabriel Achilier.

Brazilië en Peru gaan na twee duels allebei met vier punten aan de leiding in groep B. Ecuador heeft twee punten. De beslissing in deze groep valt dus op de slotspeeldag.

bron: Belga