Brazilië sneuvelt in groepsfase Copa America

Brazilië sneuvelt in groepsfase Copa America

Brazilië is uitgeschakeld in de groepsfase van de Copa America Centario in de Verenigde Staten. In hun laatste wedstrijd in poule B verloren de manschappen van coach Dunga in Foxborough (Massachusetts) met 1-0 van Peru. In de andere groepsmatch haalde Ecuador het in East Rutherford (New Jersey) met 4-0 van Haiti. Peru (7 ptn) en Ecuador (5 ptn) stoten door naar de kwartfinales, voor Brazilië (4 ptn) en Haiti (0 ptn) is het toernooi nu al voorbij. Het is van 1987 geleden dat de Seleçao er zo snel uitligt op de Copa America.

Invaller Raul Ruidiaz beslechtte het lot van de Goddelijke Kanaries. De 25-jarige spits van het Peruaanse Universitario tekende na 75 minuten voor de enige goal in het Gillette Stadium, waar ruim 36.000 toeschouwers het duel bijwoonden. Aan het doelpunt hing wel een geurtje omdat Ruidiaz de bal met de hand over de lijn leek te werken.

Carlos Dunga was na de wedstrijd scherp voor de arbitrage. "Soms gebeuren onverwachte dingen waar je als speler of als coach niets aan kan veranderen. Iedereen heeft gezien wat er gebeurd is en hoe Brazilië werd uitgeschakeld. Dit had niets met voetbal te maken."

Voor het fiere Brazilië, dat op de Copa America zonder sterspeler Neymar moest aantreden, is de vroege uitschakeling een nieuwe klap nadat de voetbalgrootheid twee jaar geleden tijdens het WK in eigen land een onvergetelijke 1-7 pandoering kreeg van Duitsland in de halve finales.

In de kwartfinales speelt Peru tegen Colombia. Ecuador neemt het op tegen gastland Amerika.

bron: Belga