Brazilië raakt in eerste groepsmatch Copa America niet voorbij Ecuador

Brazilië is met een halve misstap begonnen aan de Copa America in de Verenigde Staten. Het team van coach Dunga speelde gisteren in zijn eerste groepswedstrijd tegen Ecuador 0-0 gelijk. Brazilië had in de Rose Bowl in het Californische Pasadena het veldoverwicht maar kwam in de tweede helft goed weg toen de scheidsrechter ten onrechte een owngoal van doelman Alisson afkeurde.

Neymar, de sterspeler van de Brazilianen, volgde het duel vanuit de tribunes tussen de ruim 53.000 toeschouwers. De Barcelonavedette neemt niet deel aan de Copa America maar is er in augustus wel bij tijdens de Olympische Spelen in Rio.

Nog in groep B won Peru in Seattle met 1-0 van Haïti. Aanvoerder Paulo Guerrero scoorde in de 61e minuut het enige doelpunt. Bij Haïti speelde verdediger Réginal Goreux (Standard) de hele wedstrijd.

In groep A vielen er geen doelpunten in de partij tussen Costa Rica en Paraguay in Orlando. Bij de Costaricanen was Bryan Ruiz (ex-Gent) aanvoerder. Hij werd twaalf minuten voor tijd vervangen. Oscar Duarte (ex-Club Brugge) maakte de hele wedstrijd vol.

Colombia had vrijdag al de Verenigde Staten verslagen met 2-0 in de openingsmatch van het toernooi.