Brave kinderen mogen tien minuten vroeger door op Britse school

Kinderen die zich niet gedragen op school, moeten al eens nablijven. Maar een Brits basisschool beloont in plaats van te straffen.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De leerlingen van de Castle View School die zich voorbeeldig gedragen hebben, mogen de school verlaten om 14u50. De andere kinderen moeten blijven tot 15 uur. Dat bericht Metro UK.

"Ons systeem is ontworpen om kinderen een onmiddellijke beloning te geven aan het einde van de dag en om ze de volgende dag een nieuwe start te geven", verklaart de school in een brief. De leerkrachten hopen de leerlingen op deze manier discipline bij te brengen.

Niet iedereen is het eens met het plan. Voor sommige ouders is het zo moeilijker om hun kinderen op te pikken aan de schoolpoort. "Het is maar tien minuutjes, maar ik heb sowieso al moeilijkheden om op tijd aan de poort te staan", getuigt een ouder. "Ik ben niet de enige en dat wil dus zeggen dat onze kinderen langer buiten rondhangen."

Een medewerker van de Britse leerkrachtenvakbond noemt de straf helemaal niet innovatief, omdat het niet meer is dan het tegengestelde van nablijven. Maar scholen zijn volgens de man vrij om hun manier van straffen of belonen zelf te bepalen.