Brandweerman ook in beroep veroordeeld tot 9 jaar cel voor misbruik dochter

Een 57-jarige beroepsbrandweerman van de Gentse brandweer ziet in beroep zijn straf van 9 jaar cel bevestigd. Elf jaar lang misbruikte hij zijn dochter die kampt met een fysieke beperking. Volgens het meisje zou het misbruik zijn gestart toen ze 7 jaar oud was en nog in Zomergem woonde. Toen ze ouder werd misbruikte hij haar bijna wekelijks. In 2004 hield het misbruik op. De ouders gingen uit elkaar en het toen 18-jarig meisje ging bij haar moeder wonen. Ze hadden nadien amper nog contact.

Enkele jaren later probeerde het meisje uit het leven te stappen. Pas toen ze 26 was, kwam ze met het ganse verhaal naar buiten. Zij slaagde voor een test met de leugendetector, de verdachte faalde. Toch bleef de man het misbruik altijd ontkennen en vocht in beroep zijn straf van 9 jaar cel aan.

Het hof van beroep in Gent oordeelde opnieuw dat hij wel degelijk elf jaar lang zijn dochter had misbruikt en noemde de feiten buitengewoon ernstig en uitermate weerzinwekkend zodat er volgens het hof geen ruimte was voor mildering van de 9 jaar cel.

bron: Belga