Brandstichting NICC - Vijf opgepakte personen vrijgelaten, onderzoeksrechter aangesteld

Brandstichting NICC - Vijf opgepakte personen vrijgelaten, onderzoeksrechter aangesteld

De vijf mensen die afgelopen nacht werden opgepakt naar aanleiding van de brand in het NICC in Neder-over-Heembeek, zijn vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket. Intussen heeft het parket ook een onderzoeksrechter gevorderd en een gerechtelijk onderzoek geopend. "Op vraag van de onderzoeksrechter zal er geen enkele informatie verspreid worden over de oorzaak van de feiten", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Om ervoor te kunnen zorgen dat het onderzoek in alle sereniteit kan worden verdergezet, zal het parket zich voorlopig onthouden van elke bijkomende commentaar." De feiten vonden rond 02.00 uur plaats. Verschillende daders drongen met een voertuig het terrein van het NICC binnen. Dat voertuig werd niet gebruikt als een stormram om het gebouw van het NICC zelf binnen te dringen, enkel de hekkens raakten beschadigd. Op welke manier ze nadien brand gesticht hebben in het gebouw, is nog niet duidelijk.

"Op vraag van de onderzoeksrechter zal er ook geen enkele informatie verspreid worden over de oorzaak van de feiten", zegt de parketwoordvoerster. "Deze middag is het parket samen met de onderzoeksrechter ter plaatse afgestapt. Er werden verschillende deskundigen aangesteld die volop bezig zijn met hun vaststellingen."

"De vijf personen die eerder vandaag aangehouden werden, zijn inmiddels weer vrijgelaten", gaat de woordvoerster verder. "Op dit ogenblik is er niemand in verdenking gesteld. Om ervoor te kunnen zorgen dat het onderzoek in alle sereniteit kan worden verdergezet, zal het parket zich voorlopig onthouden van elke bijkomende commentaar. In functie van het verdere verloop van het onderzoek zal er eventueel opnieuw gecommuniceerd worden via persberichten."

bron: Belga