Brand twee politiewagens in Molenbeek: dossier nog in onderzoek

De twee branden in politiewagens in de nacht van vrijdag op zaterdag in Sint-Jans-Molenbeek zijn nog in onderzoek. Dat meldt het parket van Brussel zaterdag in de vooravond. De verdachte, een 18-jarige uit Molenbeek, is voor de onderzoeksrechter geleid. Zijn beslissing wordt niet voor zondagmorgen bekendgemaakt, aldus de woordvoerder van het parket. De jongeman wordt verdacht van vrijwillige brandstichting van roerende goederen die ernstige schade heeft veroorzaakt, met als verzwarende omstandigheid een nachtelijke brand. Daar staan straffen op van 5 tot 10 jaar opsluiting. Vrijdag rond 19.00 uur werd een eerste politiewagen in brand gestoken, in de Vierwindenstraat in Sint-Jans-Molenbeek. Rond 00.15 uur kwam er dan een oproep binnen voor een brandend voertuig in de De Rooverelaan. Agenten stelden vast dat het ging om een anoniem voertuig van de jeugdbrigade, dat geparkeerd stond voor het commissariaat. De brand was aangestoken.

Later tijdens de nacht kreeg de politie vanuit de noodcentrale een bericht dat een man die in de buurt woont van de De Rooverelaan had gebeld om een ziekenwagen voor zijn zoon. Die was zwaar verbrand in zijn aangezicht.

De jongeman was eerst naar een ziekenhuis gegaan, maar daar was hem aangeraden aan te kloppen bij het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. Daarop ging de tiener naar huis, waarna zijn vader om een ziekenwagen vroeg.

De jongeman vertelde verschillende verhalen en werd door de politie meegenomen voor verhoor en is nadien ter beschikking gesteld van het parket.

bron: Belga