Brand een kaars voor je eerste zit

Als student gebruiken we allemaal wel eens een lichtgelovige of naïeve truc voor wat extra geluk. Denk maar aan dezelfde kleren dragen naar de examens of met dezelfde pen schrijven doorheen die verdomde blok. Wie zeker wil zijn van een eerste zit, kan - naast extra hard studeren - ook een kaarsje branden in de pop-up 'Eerste Zit-kapel' in Leuven.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

"Ik brand een kaarsje voor jou". Het is een uitspraak die meermaals uit de mond van onze grootmoeders rolt als ze ons een hart onder de riem willen steken. Maar zeker tijdens de examens is deze steun extra van toepassing. Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 180.000 Vlamingen tijdens deze periode een kaarsje laten branden voor studenten. Om deze traditie te steunen, richt kaarsenproducent Spaas een tijdelijke 'Eerste Zit-kapel' op. Je vindt de kapel op het Martelarenplein in Leuven, vlakbij het station. Je kan er naar hartenlust kaarsjes branden voor jouw favoriete student, met een persoonlijke boodschap erbij.

Wie een kaars aansteekt, kan er een foto of selfie van maken en posten op sociale media met de hashtag #lightupyourexams. De leukste post wint een super partypakket om de zomervakantie in te zetten. "Als alle kaarsen branden, zal er ook een boodschap voor alle studenten oplichten. Zo willen we de blokkers een hart onder de riem steken en hen veel succes wensen in deze vermoeiende periode", aldus CEO Ben Spaas.