Bpost waarschuwt voor zware hinder als gevolg van poststaking

Bpost waarschuwt voor zware hinder als gevolg van poststaking

De postbedeling zal maandag en dinsdag zwaar verstoord zijn door een aangekondigde staking van de christelijke en socialistische postvakbonden, zo waarschuwt bpost. De hinder kan in sommige regio's mogelijk tot vrijdag duren. Bpost zal vandaag en dit weekend al zoveel mogelijk brieven en pakjes vervoeren naar de distributiecentra. Zondagnacht worden aan de postsorteercentra immers stakingsposten verwacht en is geen transport meer mogelijk, met als gevolg een verstoorde postbedeling maandag. Dinsdagochtend zijn de postsorteercentra weer open, maar zal zeer weinig transport mogelijk zijn. Met als gevolg ook dinsdag een verstoorde postbedeling wegens het beperkte volume.

De hinder, zo verwacht een bpost-woordvoerster, zal enkele dagen duren. In sommige regio's kan het mogelijk tot vrijdag duren voor alle problemen zijn opgelost. De kranten zullen maandag en dinsdag wel overal uitgereikt worden.

ACV en ACOD roepen op tot een 24 urenstaking bij bpost op 13 juni. De bonden voeren actie omdat er volgens hen maar geen oplossing komt voor verschillende problemen op de werkvloer. De bonden verwijzen bijvoorbeeld naar een nijpend personeelstekort, een onwerkbare organisatie, de toenemende productiviteitsdrang, een gebrek aan sociale dialoog en de toegenomen inzet van zelfstandigen. Ook de afgesprongen deal met PostNL heeft tot ongerustheid geleid op de werkvloer.

bron: Belga