Boucles de la Mayenne - Bryan Coquard rijdt snelste proloog

Boucles de la Mayenne - Bryan Coquard rijdt snelste proloog

Bryan Coquard (Direct Energie) heeft donderdag de proloog in de 42e editie van de Boucles de la Mayenne (cat. 2.1.) op zijn palmares gebracht. De Franse sprinter legde het parkoers van 4,5 kilometer in Laval vijf seconden sneller af dan zijn landgenoot Johan Le Bon. Thomas Boudat zorgde op tien seconden voor een volledig Franse top drie. Het was Adrien Petit die een eerste richttijd neerzette en een tijdlang post mocht vatten in de "hot seats". Pas na de chrono van de Nieuw-Zeelander Thomas Scully, die een fractie van een seconde sneller was, moest hij zijn plek afstaan. Daarna was het de beurt aan Thomas Boudat om net nog iets beter te doen en opnieuw enkele honderdsten onder de tijd van Scully te duiken.

Met Johan Le Bon, de proloogwinnaar van vorig jaar, werd evenwel met seconden gerekend. Hij deed vijf seconden af van de tijd van Petit en co. Sprinter Coquard zorgde even later evenwel voor de verrassing door nog eens vijf seconden sneller te gaan, goed voor zijn eerste overwinning op professioneel niveau in een proloog.

Onze landgenoten lieten niet meteen een topresultaat optekenen. Met een 20e stek werd Jonas Rickaert eerste Belg op 16 seconden van Coquard.

Voor Coquard is het al zijn negende zege van het seizoen. Eerder dit jaar pakte hij onder meer drie ritoverwinningen in de Vierdaagse van Duinkerke (2.BC) en ook het eindklassement. Ook toonde hij zich zowel in de Brabantse Pijl (1.BC), als in de Amstel Gold Race (WT) met een vierde plaats.

.

bron: Belga