Bouchez wil nog geen nieuwe verkiezingen

Bouchez wil nog geen nieuwe verkiezingen

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is geen vragende partij voor nieuwe verkiezingen. Dat zei hij vanochtend bij LN24. Bouchez bevestigt wel dat de piste van een federale regering met zowel PS als N-VA definitief begraven is. Na de doodsteek van PS-voorzitter Paul Magnette afgelopen vrijdag lijkt de paars-gele formule nu definitief van de baan. De koning start vandaag opnieuw consultaties op.

Volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is de piste van een federale regering met zowel PS als N-VA inderdaad begraven. "Voor de PS lag het symbolisch erg moeilijk om samen te werken met N-VA, gezien de PS die partij heeft gediaboliseerd", zei hij op LN24. "Het was een beetje een dovemansgesprek." Maar voor nieuwe verkiezingen is het voor de MR nog te vroeg. Nu weer naar de stembus trekken zou "een bewijs van lafheid" zijn, zei hij.

Ook bij de Vlaamse liberalen klinkt kritiek op de PS. De CD&V is "gebruuskeerd", zei Open Vld-Kamerfractieleider Egbert Lachaert op de RTBF. "Ze zal overtuigd moeten worden om opnieuw aan tafel te gaan zitten", klonk het. Open Vld wil zich constructief blijven opstellen, klonk het bij de kandidaat-partijvoorzitter. "Bij Open Vld sluiten we niemand uit, het is altijd de inhoud die bepaalt wat we steunen. Wat ik verwacht, is dat mijnheer Magnette ons overtuigt om in een alternatief mee te stappen, met een inhoud die verdedigbaar is bij de leden."

bron: Belga