Botanique stelt programmatie en nieuw project voor Koninklijk Circus voor

Botanique stelt programmatie en nieuw project voor Koninklijk Circus voor

De Botanique, het cultureel centrum van de Franstalige gemeenschap in Sint-Joost-ten-Node, heeft woensdag zijn programmatie voorgesteld en zijn nieuwe project voor het Koninklijk Circus in Brussel. Paul-Henri Wauters, de adjunct-directeur van de Botanique en de muziekprogrammator, was blij dat het publiek zijn weg naar de Botanique heeft teruggevonden, na de daling van de bezoekersaantallen in de nasleep van de aanslagen in Parijs en Brussel.

Tot eind december zijn er meer dan 150 artiesten geprogrammeerd, waaronder de Engelse groep Blossoms op 25 oktober en de Amerikaanse zangeres Angel Onsen op 29 oktober. "De Botanique is een plaats waar je in avant-première intieme concerten kan zien van groepen die heel groot gaan worden", aldus Wauters.

De Botanique stelde ook zijn project voor het Koninklijk Circus voor. Afgelopen voorjaar zegde de stad Brussel de concessie met Botanique op, die sinds 1999 het Koninklijk Circus uitbaat. Vanaf 1 juli 2017 zou Brussels Expo, uitbater van onder meer de Heizelpaleizen, de zaal uitbaten. Na een klacht van Botanique moest dit besluit ingetrokken worden en moest de stad een openbare oproep doen naar nieuwe uitbaters. De kandidaturen moesten voor eind augustus binnen zijn. De stad heeft twee dossiers binnengekregen, één van Brussels Expo en één van Botanique en Sportpaleis.

In oktober zal het stadscollege de concessie toewijzen. In het college zetelt ook Philippe Close, schepen van Toerisme en voorzitter van Brussels Expo.

bron: Belga