'Borat'-acteur wil boete van toeristen in mankini betalen

'Borat'-acteur wil boete van toeristen in mankini betalen

Het tafereel vond net voor het 'I love Astana'-monument plaats. De groep toeristen droeg enkel de alombekende gifgroene string en een zwarte gekrulde pruik. Dat was buiten de lokale politie gerekend, die hen arresteerde en beschuldigde van "onfatsoenlijk gedrag". Boete: rond de 58 euro per persoon.

Acteur Sasha Baron Cohen zag er de humor wel van in. Hijzelf vertolkte het personage Borat uit de gelijknamige film in 2006, waar de mankini voor het eerst aan de wereld werd getoond. De komiek liet via Facebook aan de Tsjechische toeristen weten de kosten van de boetes op zich te willen nemen.

Censuur

In de in 2006 uitgebrachte film 'Borat' speelt Sacha Baron Cohen een Kazachse reporter die door de Verenigde Staten trekt. De autoriteiten van Kazachstan konden echter niet lachen met de ludieke scènes van 'Borat' en verboden de film en de dvd. Er werd zelfs een klacht tegen Cohen neergelegd.

In 2012 raakten de gemoederen in Kazachstan eindelijk bedaard. De toenmalige minister van Buitenlandse Zaken bedankte de komiek omdat de film gunstig bleek voor het toerisme.