BOOKS. Wim Oosterlinck: "Ik wil aan iedereen vragen wat ze lezen"

BOOKS. Wim Oosterlinck: "Ik wil aan iedereen vragen wat ze lezen"

"Ik lees supergraag. Ik heb altijd een boek bij me, waar ik ook ben. Zo slaag ik erin om twee à drie boeken per maand te lezen. Ik wil eigenlijk ook altijd aan iedereen vragen: ‘Wat ben je aan het lezen?' Maar ik wil niemand ongemakkelijk maken, dus doe ik dat maar niet."

"Ik lees graag op alle vormen van openbaar vervoer"

"Omdat ik de ochtendshow presenteer op Qmusic, moet ik nu helaas met de auto, maar het liefst reis ik met de trein en dan vind ik niets leuker dan lezen. Lezen op de trein komt in de buurt van wat ik het liefste doe op deze wereld. Nu ja, ik lees graag op alle vormen van openbaar vervoer: trein, bus, tram,… In de zetel thuis ook, als ik niet gestoord word tenminste."

"Ik kies soms op basis van tips van vrienden, en het vaakst op auteur: ik wil alles gelezen hebben van de auteurs die ik goed vind. Meestal ga ik voor fictie, en ik kies ook bewust voor grote klassiekers én poëzie. Daarnaast lees ik ook wel regelmatig non-fictie over wetenschap en kunst, of biografieën. Je kan mijn persoonlijke leesavonturen ook volgen op wimoosterlinck.be. Deze debuutroman van Hannelore Bedert voelt zacht en intelligent aan, dus dat is al een goed begin."

(tk)

Zin om mee te lezen?

Schrijf je dan hieronder in. Als jij bij de eerste tien bent, ontvang je van ons een gratis exemplaar van het boek van de maand.

Wanneer je het boek (met veel plezier of veel moeite) hebt uitgelezen, ontvang je van ons een korte vragenlijst. Maak je geen zorgen, je hebt geen diploma Literaire Analyse nodig. Wie weet vind je daarna je ongezouten mening in de krant!

Meningen, selfies en boekmomenten kan je steeds kwijt met @metrobelgie #metrosleesclub!

Fill out my online form.

Metro's Leesclub is een initiatief van Metro en Iedereen Leest.