"Bondsprocureur Wagner: de koning van de misinterpretaties"

"Bondsprocureur Wagner: de koning van de misinterpretaties"

Luk Delbrouck, de advocaat van Stefaan Vanroy (ex-boekhouder, huidige sportief directeur KV Mechelen), wees opnieuw op het belang van de integrale geluidsfragmenten van de telefoontaps. "Want bondsprocureur Kris Wagner, u bent duidelijk de meester van de verkeerde interpretaties." Vanroys naam duikt in het tuchtdossier vooral op wegens een telefonisch gesprek met Thierry Steemans (financieel directeur KV Mechelen) over Olivier Myny, op het moment van het geviseerde duel een speler van Waasland-Beveren. "Het was een ernstig gesprek tussen Thierry Steemans en m'n cliënt over de toekomst van Paulussen en Corryn. Myny kwam ook ter sprake en Vanroy meldde dat zijn interesse verminderd was. 'Het is in functie van zondag', zei Steemans. 'Dan zijn we zeer geïnteresseerd', antwoordde Vanroy. Maar misschien antwoordt mijn cliënt wel al grappend. We kunnen dat niet zeker weten, want die informatie ontbreekt."

Vanroy zou ook spelers van Eupen hebben gecontacteerd. "Maar die spelers zelf ontkennen dat", stelt Delbrouck. "En dat mijn cliënt na de match in een telefoongesprek de woorden 'We hadden Roef beter gevraagd alles binnen te laten' uitsprak, bewijst net dat er geen poging tot matchfixing was."

Vorige week legde het Bondsparket op verzoek van de commissievoorzitter de tapbeschikking neer. "Maar die is niet volledig", aldus Delbrouck. "Bovendien is daarmee ook niet voldaan aan de verzuchtingen. De regelmatigheid van de telefoontaps kan niet worden nagezien. Het is daarom essentieel dat de stukken met betrekking tot het gerechtelijk onderzoek worden toegevoegd."

Ook stelt Delbrouck, was Vanroy geen sportief directeur op het moment van KV Mechelen/Waasland-Beveren. Daarvoor verwijst hij naar verklaringen van toenmalig trainers Dennis van Wijk en Jugoslav Lazic en makelaar Walter Mortelmans. "Dat toont dat Vanroy geen grote sportieve rol vervulde binnen de club en dus niet veel invloed had." Bondsprocureur Wagner gaat daar in zijn vorderingen tegen KV Mechelen en Vanroy zelf wel van uit.

Dat Wagners stelling niet klopt, bevestigde Vanroy zelf ook in een korte verklaring. "Ik zou de sportieve leiding pas het seizoen later opnemen. Ik liep in de periode van die match nog mee met Rik Vande Velde", zei hij. "Nooit heeft er binnen het bestuur het idee bestaan om aan matchfixing te doen. Op 6 maart 2018 ben ik met vrienden vertrokken naar Oostenrijk op skivakantie. Ik was net op tijd terug voor de wedstrijd. Dat lijkt me niet iets wat een sportief directeur zou doen, zo vlak voor een cruciale match. Tijdens mijn afwezigheid heb ik amper contact gehad met het bestuur."

bron: Belga