Bondsparket vraagt vier speeldagen schorsing voor Saelemaekers, Anderlecht weigert

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Alexis Saelemaekers na zijn uitsluiting in de bekerwedstrijd tegen Union een schikkingsvoorstel van vier speeldagen schorsing en 4.000 euro boete gedaan. RSC Anderlecht gaat niet akkoord met de vordering, zo bevestigde KBVB-woordvoerder Pierre Cornez vandaag. Anderlecht moest in de Brusselse derby tegen Union de kelk tot op de bodem ledigen. De 0-3 eindstand stond al vast toen Saelemaekers zich in de slotminuten revancheerde met een harde tackle en trapbeweging richting Union-middenvelder Faïz Selemani. Scheidsrechter Visser trakteerde de flankspeler van RSCA op zijn eerste rode kaart als prof.

Sinds dit seizoen worden tuchtzaken in de Beker van België niet langer volgens de versnelde procedure behandeld. Saelemaekers verschijnt daarom pas op 9 oktober (om 14u45) voor de Geschillencommissie van de KBVB, die het vonnis in eerste aanleg die dinsdag bekendmaakt. Coach Hein Vanhaezebrouck kan komend weekend op het veld van Zulte Waregem dus zeker nog rekenen op de youngster. In de Europa League kan Saelemaekers donderdag niet aantreden tegen Dinamo Zagreb, hij zit nog een schorsingsdag uit na een uitsluiting vorig seizoen in de Youth League.

Een schorsing riskeert Saelemaekers na de interlandbreak voor de competitiematchen tegen Cercle Brugge (21 oktober), Eupen (28 oktober), Lokeren (1 november) en Waasland-Beveren (4 november). Paars-wit vindt die strafmaat veel te zwaar.

bron: Belga