Bondsparket vordert twee speeldagen schorsing voor Tainmont

Bondsparket vordert twee speeldagen schorsing voor Tainmont

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag twee speeldagen schorsing en 600 euro boete gevorderd voor Charleroi-middenvelder Clément Tainmont. Gent-middenvelder Louis Verstraete riskeert één speeldag effectieve schorsing, één speeldag schorsing met uitstel en 600 euro geldstraf. Beide spelers werden gisteren in de Ghelamco Arena in Gent op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten omdat ze "de fysieke integriteit van hun tegenstrever in gevaar brachten". Charleroi moest op het veld van AA Gent (1-1) na 23 minuten met tien man verder na de rode kaart van Tainmont. De middenvelder van de Zebra's kwam te laat en trapte op de enkel van Jérémy Perbet. Scheidsrechter Lawrence Visser stuurde hem meteen van het veld. In de slotfase van de partij werd ook de thuisploeg gereduceerd tot tien veldspelers na de rode kaart voor invaller Verstraete. De jonge middenvelder van de Buffalo's plantte zijn studs onder de knie van Damien Marcq.

Indien Charleroi de strafvordering voor Tainmont aanvaardt, mist de Fransman de rest van de play-offs. De Carolo's spelen nog tegen RSC Anderlecht (18/05) en Zulte Waregem (21/05). Als AA Gent zich neerlegt bij het voorstel tot minnelijke schikking, staat Verstraete aan de kant in de thuismatch van donderdag tegen Zulte Waregem.

Beide clubs kunnen ervoor kiezen het strafvoorstel te weigeren en moeten dan morgen met hun spelers voor de Geschillencommissie verschijnen.

bron: Belga