Bondscoach Red Flames wil lessen trekken uit oefeninterland tegen Engeland

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgische voetbalvrouwen spelen morgen een oefeninterland aan Den Dreef in Leuven tegen het sterke Engeland. Voor de Red Flames, die volgende dinsdag (03/09) hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2021 tegen Kroatië afwerken, een belangrijke test. "Ik ben benieuwd wat mijn ploeg op de mat brengt tegen zo'n stevige tegenstander", vertelde bondscoach Ives Serneels in Tubeke. Engeland is de nummer vijf op de FIFA-ranking en schopte het afgelopen zomer tot in de halve finales van het WK. Ter vergelijking: de Flames zijn nummer negentien en konden zich niet plaatsen voor het WK.

"Ik zal dus zeker lessen kunnen trekken uit het duel tegen Engeland", stak Serneels van wal. "Het is het begin van het seizoen. Niet iedereen maakte al speelminuten dus er is wel sprake van een zeker gebrek aan ritme. We hebben er dan ook duchtig de pees op gelegd, en het belangrijkste is tegen dinsdag 25 fitte speelsters te hebben. Op dit moment is iedereen speelklaar."

Kroatië is pas 55e op de FIFA-ranking en dus op papier een haalbare kaart. "Het is een team dat de laatste tijd vooruitgang heeft geboekt", bouwt de Belgische T1 toch wat voorzichtigheid in. "We kunnen winnen, maar individueel hebben ze enkele speelsters die bij een grote club spelen, zoals Juventus (doelvrouw Doris Bacic) of Montpellier (middenveldster Ivan Landeka)."

De Flames zitten op weg naar het EK 2021 in Engeland in een poule met, naast Kroatië, ook nog Zwitserland, Roemenië en Litouwen. De groepswinnaar stoot rechtstreeks door naar het hoofdtoernooi, net als de drie beste tweedes (op negen groepen). De zes andere tweedes spelen barrages om de drie resterende tickets. Engeland is als organisator rechtstreeks geplaatst.

bron: Belga