Bondscoach Martinez gunt Brandon Mechele eerste selectie

Bondscoach Martinez gunt Brandon Mechele eerste selectie

Bondscoach Roberto Martinez heeft Brandon Mechele voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels. De centrale verdediger van Club Brugge hoort tot de kern van 26 voor de Nations Leaguewedstrijd tegen Zwitserland op 12 oktober en het oefenduel vier dagen later tegen Nederland. Ook Jason Denayer, Christian Kabasele en Dennis Praet zijn er opnieuw bij. Brandon Mechele mag op zijn 25e dromen van een eerste cap. "Hij is de voorbije zestien maanden enorm gegroeid als speler. Bij Club Brugge is hij uitstekend bezig", vertelde Roberto Martinez vrijdag bij de voorstelling van zijn selectie in het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke.

In vergelijking met de vorige duels tegen Schotland en IJsland ontbreken in de defensie de geblesseerde Jan Vertonghen (Tottenham) en Leander Dendoncker, die bij Wolverhampton niet aan spelen toekomt. Mechele krijgt zo zijn kans net als Jason Denayer (Lyon) en Christian Kabasele (Watford), die er na lange tijd weer bij zijn.

Denayer droeg voor het laatst het shirt van de Duivels in de verloren EK-kwartfinale tegen Wales, ruim twee jaar geleden. "Jason is door een moeilijke periode gegaan, maar hij is nu een veel volwassener speler geworden", legde Martinez uit. "Het vele werk dat hij bij zijn club verricht, werpt zijn vruchten af. In de Champions League was hij tegen Manchester City indrukwekkend, hij haalde een niveau dat ik nog niet van hem zag."

Kabasele mag zich, na bijna een jaar in de wachtkamer, weer international noemen. "Hij speelde al elke minuut voor zijn ploeg in een heel competitieve competitie (Premier League, red)", verduidelijkte de bondscoach.

Dat Leander Dendoncker bij Wolverhampton niet aan spelen toekomt, vindt Martinez "een zorgwekkende situatie". "We weten wat hij kan, er bestaat geen twijfel over zijn kwaliteiten. Maar het is moeilijk om hem bij de nationale ploeg te halen als hij niet speelt. Eerst moet hij belangrijk worden bij zijn team. Ik twijfel er niet aan dat Dendoncker een mooie toekomst heeft bij de nationale ploeg."

bron: Belga