Bondscoach geeft toe: "Zijn defensief zwakker dan tijdens WK"

Bondscoach geeft toe: "Zijn defensief zwakker dan tijdens WK"

De defensie van de Rode Duivels is de voorbije dagen het gespreksonderwerp bij uitstek bij voetbalminnend België. Een kleine week voor de eerste wedstrijd van de Belgen op het EK - maandag in Lyon tegen Italië - lijkt bondscoach Marc Wilmots de juiste opstelling nog niet gevonden te hebben. "Door de afzeggingen en blessures waren er ook amper alternatieven, nu recupereren we iedereen en hebben we meer mogelijkheden", verklaarde Wilmots vanmiddag tijdens zijn persbabbel in Le Haillan. De problemen in de defensie van de Duivels zijn genoegzaam bekend. Vincent Kompany, Bjorn Engels, Dedryck Boyata en (in principe ook) Nicolas Lombaerts moesten afhaken voor EURO2016, terwijl enkele anderen (Thomas Vermaelen, Thomas Meunier) met de nodige kwaaltjes sukkelden. Wilmots probeerde in de recente oefenwedstrijden verschillende systemen uit, maar verdedigend rammelde het zowel tegen Zwitserland, Finland als Noorwegen en er ligt dus nog het nodige werk op de plank.

"Het klopt dat we defensief zwakker staan dan tijdens het WK van twee jaar geleden in Brazilië, zeker wat lengte, kracht en ervaring betreft", doelt Wilmots op de afwezigheid van Kompany, Lombaerts en de gestopte Daniël Van Buyten. "Maar ze zijn er niet meer en ik wil niet wenen en zoek liever naar oplossingen. In de oefenwedstrijden waren er omwille van het blessureleed ook amper alternatieven, we moeten puzzelen. Nu staat iedereen eindelijk op het veld."

Wilmots gaf toe dat Laurent Ciman zondag tegen Noorwegen punten heeft gescoord met zijn prestaties op de rechterflank. "Laurent heeft het daar goed gedaan, dat klopt, en hij is een goede oplossing op de rechtsback. Jason (Denayer) had het moeilijker, maar hem zie ik toch nog steeds liever centraal in de verdediging staan. Nu iedereen fit is, heb ik opnieuw alternatieven."

bron: Belga