Bond-Girl Molly Peters is op 75-jarige leeftijd overleden

Gisteren is Molly Peters overleden. Ze was de eerste Bond-girl die zich op het witte doek uitkleedde en werd er wereldberoemd mee. De actrice stier op 75-jarige leeftijd.
door
Bieke.Truyaert
Leestijd 1 min.

Peters werd in 1942 in Engeland geboren. Rond haar twintigste ontdekte regisseur Terence Young de jonge vrouw. Ze deed op dat moment modellenwerk en Young zag haar wel zitten als Bond-girl in 'Thunderball'.

In de film is te zien hoe James Bond na een confrontatie met een schurk in een ziekenhuis belandt. Daar ontmoet hij Patricia Fearing, de rol die wordt gespeeld door Peters.

Acteercarrière

Peters was de eerste Bond-girl die voor de camera's uit de kleren ging. Ze werd er op slag wereldberoemd mee. Maar de Britse filmkeuring ging er niet mee akkoord, waardoor de productie ervoor koos om de scènes opnieuw te filmen.

'Thunderball' was een groot succes, maar helaas plukte de Bond-girl er de vruchten niet van. In de jaren 60 verscheen ze in slechts twee andere films: 'Target For Killing' en 'Don't Raise The Bridge, Lower The River'.

Naast nog enkele rolletjes in televisieseries hield het voor Peters qua acteren op. Op latere leeftijd verscheen ze nog in enkele producties rond 'Thunderball'.