Bommelding Vlaams Parlement was helemaal geen bommelding

Bommelding Vlaams Parlement was helemaal geen bommelding

Dinsdag liet parlementsvoorzitter Liesbeth Homans het Vlaams Parlement ontruimen na een bommelding. Intussen heeft het parket van Oost-Vlaanderen de verdachte geïdentificeerd en gelokaliseerd binnen de afdeling Gent.

Opname

Volgens de analyse van het parket was er helemaal geen sprake van een bommelding. "Uit de materiële en objectieve elementen van het grondig gevoerde onderzoek en uit de diverse verhoren, blijkt geen sprake te zijn van enige bommelding of dreiging met een aanslag", zegt het parket.

Volgens de diensten van het parlement was er mogelijk een link met de viering van 40 jaar Koerdisch Instituut die dinsdag om 16 uur zou plaatsvinden in het gebouw. "Het gevoerde gesprek werd integraal opgenomen op de telefoon van de betrokken man, via een app die ieder telefoongesprek automatisch opneemt", zegt persmagistraat An Schoonjans. "Uit dat gesprek, waarbij de man van bij de aanvang zijn identiteit opgaf en in het Engels belde voor inlichtingen, blijkt dat op geen enkel ogenblik sprake is van enige dreiging. De tijdsduur van de opname stemt volledig overeen met de tijdsduur die blijkt uit de resultaten van het telefonieonderzoek verstrekt door de provider."

De man mocht woensdagavond beschikken.

Geen twijfel

Vlaams parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) blijft achter de beslissing van dinsdag staan. 'Ik heb geen enkele reden om te twijfelen aan de verklaring van de medewerker die het telefoontje heeft ontvangen. We nemen dergelijke zaken altijd ernstig», laat Homans aan Belga weten.

Meest gelezen
 1. shanathumb

  Shana onthult waarom haar relatie met Junior Planckaert stopte: «Dat had hij me nog niet verteld»

 2. erikthumb

  Erik Van Looy is (opnieuw) samen met DIT topmodel

 3. alexanderthumb

  Dit zijn alle maatregelen die ingevoerd worden om de vierde coronagolf tegen te gaan

 4. juliethumb

  Julie Vermeire over geflopte ‘De Redders’: «Ik vind niet dat het aan de acteurs ligt»

 5. christathumb

  Jonge vrouw (21) krijgt kritiek nadat ze vierde zwangerschap aankondigt: «Daar moet je niet trots op zijn»