Bolat houdt Antwerp in de top zes

Antwerp houdt voorlopig dapper stand in de top zes van de Jupiler Pro League. Op de zeventiende speeldag bleef The Great Old overeind op Sclessin, met dank aan Sinan Bolat: 1-1.

Voor de Turkse doelman was het een speciale wedstrijd, net als voor Jelle Van Damme, Sabou Yatabaré en trainer Laszlo Bölöni. Allevier verdienen ze tegenwoordig hun boterham bij Antwerp, maar ze delen een verleden bij Standard.

Vooral Bolat zette zijn ex-club een flinke hak door in de laatste minuut een strafschop van Orlando Sa (foto rechts) uit zijn doel te redden. De Portugese aanvaller van Standard had die penalty even daarvoor zelf versierd met een schaamteloze schwalbe, waar scheidsrechter Bart Vertenten met open ogen inliep.

Hairemans maakt gelijk

Sa liet zo na om zich tot held van de namiddag te kronen, want in de toegevoegde tijd van een slappe eerste helft had hij Standard al op voorsprong gebracht. Na de pauze kregen de toeschouwers in het kille stadion amper meer waar voor hun geld.

Antwerp bleef gedisciplineerd spelen en kon pas langszij komen na een overtreding van de onstuimige Christian Luyindama op William Owusu. Vertenten legde de bal toen ook op de stip, terecht deze keer, en Geoffry Hairemans liet de wenkende kans op de gelijkmaker niet liggen.

Vijfde speeldag

Standard kreeg daarna nog twee grote mogelijkheden om de drie punten toch thuis te houden. Zo mikte invaller Renaud Emond een kopbal op de kruising en bracht Bolat dus redding op de late strafschop van Sa.

Het bleef zo 1-1 en dat is vooral voor Antwerp een goede zaak. De promovendus staat al sinds de vijfde speeldag in de top zes en blijft daar nog minstens een week langer. Stilaan mogen ze op de Bosuil dus beginnen dromen van play-off 1.