Bokser Manny Pacquiao wil eigen virtuele munt lanceren

Bokser Manny Pacquiao wil eigen virtuele munt lanceren

Het plan van Pacquiao gaat als volgt: eerst wil hij investeren in Global Crypto Offering Exchange (GCOX) om daarna van het bedrijf zijn eigen cryptomunt te krijgen. GCOX wil namelijk samen met verschillende celebrities virtuele munten lanceren. Met deze munten kan je dan op een exclusief platform spullen of diensten aanschaffen die met de bekendheid in kwestie te maken hebben.

Met het geld kan je ook bijvoorbeeld een goed doel steunen waar je celebrity naar keuze zich voor inzet. De ster die je steunt moet dan wel eerst populair en invloedrijk genoeg zijn om in aanmerking te komen voor het platform. Dat is dus het geval voor Pacquiao, die bij ons bekend raakte met zijn deelname aan 'het gevecht van de eeuw' tegen bokser Floyd Mayweather.

Pacman

Manny 'The Destroyer' Pacquiao is de eerste en enige bokser ooit die in acht verschillende gewichtsklassen wereldkampioen werd. Na zijn bokscarrière koos hij resoluut voor een plaats in de Filipijnse politiek. Sinds 2010 is hij provincieafgevaardigde en met de laatste verkiezingen kon hij zelfs de functie van senator veroveren.

De Filipijn is nu de eerste beroemdheid die met het bedrijf in zee gaat en hij zal zijn munt de PAC-coin noemen. De naam is afgeleid van 'Pacman', een van zijn bijnamen. Sterren die eerder al virtuele munten promootten, zijn onder andere Paris Hilton en diezelfde Floyd Mayweather.