BOIC verhuist pre-olympische stage naar Belek

BOIC verhuist pre-olympische stage naar Belek

De pre-olympische stage van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zal komend najaar plaatsvinden in het Turkse Belek, en niet meer in Lanzarote. Dat maakte de CEO van het BOIC, Philippe Vander Putten, vandaag bekend in de Commissie Sport van de Franstalige Gemeenschap. De wijziging komt er om ook de nationale hockeyteams te kunnen ontvangen. "Tenzij er nog iets verandert op het laatste moment, gaan we dit jaar naar Belek", aldus Van der Putten. "Het is een bekende plaats in de sportwereld, en een gloednieuw complex. De zwemmers hebben er net nog een stage afgewerkt. Volgens specialisten is de atletiekpiste er bovendien beter. En we kunnen er de hockeyteams ontvangen, hetgeen niet mogelijk was in Lanzarote. Normaal gezien zullen er dus twee teams meegaan."

Vander Putten wilde ook het belang van de stage nog eens onderlijnen. "Het laat ons niet alleen toe alle atleten samen te brengen, maar ook de grootste specialisten rondom hen."

In november vorig jaar kwamen er nog een vijftigtal atleten af op de stage in Lanzarote. Elf sporten waren vertegenwoordigd.

bron: Belga