BOIC maakt 21 nieuwe namen voor Team Belgium bekend

BOIC maakt 21 nieuwe namen voor Team Belgium bekend

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft vandaag een nieuwe lijst met geselecteerde atleten voor de Olympische Spelen (5-21 augustus) gepubliceerd. Op de lijst staan, vergeleken met een eerdere versie van 31 mei, 21 nieuwe namen. Voor de mountainbikewedstrijden weerhoudt het BOIC drie atleten: Ruben Scheire en Jens Schuermans bij de mannen en Githa Michiels bij de vrouwen. Met Ann-Sophie Duyck, Lotte Kopecky (beiden wegwedstrijd en tijdrit) en Anisha Vekemans (tijdrit) mogen nog drie wielrensters hun ticket voor Rio boeken. Elke Vanhoof zal ons land vertegenwoordigen op het BMX-parcours.

Charline Van Snick (-48 kg) bij de vrouwen, en de vier mannen Jasper Lefèvere (-66 kg), Dirk Van Tichelt (-73 kg), Joachim Bottieau (-81 kg) en Tomas Nikiforov (-100 kg) zijn de vijf judoka's waarmee België naar de Spelen trekt. In het taekwondo viel de keuze op Raheleh Asemani (-57 kg/vrouwen), Si Mohamed Ketbi (-58 kg/mannen) en Jaouad Achab (-68 kg/mannen).

Roeier Hannes Obreno (skiff) en kajakker Artuur Peters (K1 1000 meter) zijn ook zeker van deelname, net als zeilster Evi Van Acker (Laser Radial) en haar mannelijke collega's Wannes Van Laer (Laser) en het duo Yannick Lefèbvre/Tom Pelsmaekers (49er).

Op dit moment telt Team Belgium één team in een ploegsport (hockey mannen) en vijf samengestelde teams: 4X400 meter atletiek mannen, 4X100 meter en 4X200 meter vrije slag mannen, een vrouwenturnploeg en een mannenploeg bij de wegwedstrijd in het wielrennen. Daarnaast bestaat de Belgische delegatie uit dertig individuele atleten.

Dit zijn echter voorlopige aantallen, want op 15 juni maakt het BOIC zijn volgende lijst bekend. De definitieve selectie wordt op 11 juli bekendgemaakt, maar het BOIC heeft dan wel nog tot 18 juli om ze over te maken aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

bron: Belga