Boek een 'social media sitter' voor een rustgevende vakantie

Boek een 'social media sitter' voor een rustgevende vakantie

Hoewel je op vakantie gaat om te ontspannen, ben je vaak voortdurend bezig met sociale media. Je moet iedereen toch op de hoogte brengen van die heerlijke cocktails en adembenemende zonsondergangen? Omdat dit veel mensen stress bezorgt, zocht hotelketen Ibis naar een oplossing. Voor ongeveer 80 euro kan je 'social media sitters' inhuren. Deze experts updaten je sociale media in jouw plaats.

Zorgeloze citytrip

De service is momenteel enkel verkrijgbaar in de Zwitserse steden Zürich en Genève. "Sommige mensen zijn geneigd om heel de tijd op hun smartphone te zitten in plaats van te genieten van het moment", zegt de keten in een promofilmpje. "Onze 'social media sitters' zorgen voor je Instagramaccount terwijl jij rustig de stad kan verkennen."

Lokale influencers 

De 'social media sitters' zijn lokale influencers die heel wat kennis hebben van sociale media. Zo stellen Sara Leutnegger (100.000 volgers) en Cristina Gheiceanu (140.000 volgers) zich kandidaat. Zij krijgen een briefing over de wensen van de klant en zetten zich met veel enthousiasme in voor de leukste Instagramposts en origineelste statusupdates.