'Boaty McBoatface' haalt het niet van Sir David Attenborough

Het nagelnieuwe Britse onderzoeksschip zal dan toch niet de naam Boaty McBoatface dragen. In plaats daarvan wordt het vernoemd naar Sir David Attenborough, de bioloog en televisiemaker die wereldwijd bekend is voor zijn natuurdocumentaires op de BBC. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Hoewel Boaty McBoatface een opiniepeiling op het internet won, heeft de Britse regering besloten om het peperdure schip de 'RSS Sir David Attenborough' te noemen. De bioloog viert dit jaar zijn negentigste verjaardag en eindigde vierdein de peiling. Hij uitte bij The Guardian ook een sterke afkeur voor de flauwe naam en grapte toen dat hij de peiling wou winnen.

Wetenschapsminister Jo Johnson kondigde vrijdag aan op Twitter dat Sir David nu toch de eer krijgt. Johnson bevestigde ook dat de naam Boaty McBoatface niet overboord wordt gegooid. Een vaartuigje dat vanop afstand bestuurd kan worden en deel uitmaakt van het schip, zal de populaire naam dragen.

New polar research ship to be named RRS Sir David Attenborough in tribute to a great broadcaster & natural scientist pic.twitter.com/eI07JTje6R

— Jo Johnson (@JoJohnsonMP) 6 mei 2016

Hello #BoatyMcBoatface! The name lives on as the remotely operated vehicle aboard RRS Sir David Attenborough pic.twitter.com/o05NByBFhd

— Jo Johnson (@JoJohnsonMP) 6 mei 2016

De RSS Sir David Attenborough zal vanaf 2019 uitvaren om de poolgebieden te bestuderen.