BMW PGA Championship - Nicolas Colsaerts is met 41e plaats beste Belg na openingsronde

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nicolas Colsaerts is met een openingsronde van 71 slagen (-1) en een daarbijhorende 41e plaats voorlopig de beste Belg op het PGA Championship golftoernooi (European Tour/7 miljoen dollar). Dat wordt gespeeld op de Wentworth golfbaan in het Engelse Virginia Water. De 35-jarige Brusselaar, die vorig jaar derde werd, putte vier birdies weg maar moest ook drie bogeys incasseren. Colsaerts telt in de tussenstand zes slagen meer dan de Deen Lucas Bjerregaard, die alleen aan de leiding staat en één slag voorsprong telt op een Zuid-Afrikanen Dean Burmester en Darren Fichardt.

Thomas Detry had één slag meer nodig dan Colsaerts. De 25-jarige putte op de eerste parcourshelft drie birdies weg maar moest ook een bogey en een dubbele bogey op zijn kaart schrijven. Op de holes veertien en zestien ging hij opnieuw in de fout, maar na een eagle op de achttiende hole sloot hij zijn ronde af op een gedeelde 57e plaats.

Thomas Pieters moest genoegen nemen met een ronde van 75 slagen en een 111e plaats. Vooral op de eerste negen holes liet de Antwerpenaar het afweten. Zo moest hij twee bogeys en twee dubbele bogeys incasseren, waartegen hij een birdie lukte. Op zijn laatste zeven holes vielen er nog drie birdies waartegen hij nog een bogey op zijn scorekaart moest schrijven.

De Noord-Ier Rory McIlroy, één van de favorieten voor de eindzege en winnaar in 2014, noteerde een eerste ronde van 67 slagen, goed voor een gedeelde vierde plaats. De Zweed Alexander Noren, de regerende kampioen, staat na een ronde van 69 slagen op een gedeelde veertiende plaats.

bron: Belga