BMW, Daimler en Toyota maken de meest milieuvriendelijke auto's

BMW, Daimler en Toyota maken de meest milieuvriendelijke auto's

BMW, Daimler en Toyota mogen zichzelf een schouderklopje geven. De automerken vormen de top drie van een onderzoek van The Carbon Disclosure Project (CDP) naar milieuvriendelijkheid in de autosector. Helemaal onderaan de rangschikking staat Subaru.

Het onderzoek peilde naar drie factoren. Het behalen van de vastgelegde uitstootnormen, plannen omtrent zelfrijdende auto's en hernieuwbare energie en acties om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen, schrijft The Independent. Die parameters werden opgesteld door de Task Force on Climate-related Financial Disclosures. Die organisatie heeft als doel autobrouwers transparant te laten communiceren over hun inspanningen tegen de klimaatverandering.

Achterna lopen is duur

Ondanks de goede resultaten van verschillende merken, is de CDP ook bezorgd. De autosector moet dringend een versnelling hoger schakelen, klinkt het. De bedrijven moesten steeds meer uitgeven om aan de hedendaagse uitstootnormen te voldoen. Tegen 2025 zou dat 1800 euro per wagen zijn.

Maar er is ook goed nieuws. Het onderzoek gaat ervan uit dat tegen 2022 elektrische auto's goedkomer zullen zijn dan hun benzine drinkende broers en zussen. Tegen 2030 zal een derde van de verkochte auto's geen koolstofdioxide uitstoten of een hybride wagen zijn. Dat zal zich vertalen in een marktwaarde van 815 miljard euro.