Blood Rave: het meest creepy feestje van het jaar

Wie houdt van feesten en vers bloed moet op 31 oktober in Amsterdam zijn. Dan vindt de allereerste Blood Rave plaats. Duizend mensen hebben al op Facebook aangegeven dat ze aanwezig zullen zijn.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

"Het is nogal choquerend, maar we willen kijken hoe ver we kunnen gaan. Je ziet steeds meer populaire evenementen rond Halloween, maar die zijn meer gericht op pompoenen; vrolijke kinderfeestjes. Van ons mag het wel wat rauwer en spannender”, vertelt de organisator van het evenement aan De Morgen. Hij wil graag anoniem blijven “om het mysterie rond de rave te bewaren".

De organisator haalde inspiratie uit de bekende ‘Blood Rave'-scène uit de horrorfilm Blade.

Er is plaats voor 1500 bezoekers en er is al een speciale sprinklerinstallatie ontwikkeld die 5.000 liter bloed per uur kan sproeien.

Dat het geen mensenbloed zal zijn is zeker, maar de organisatie bekijkt nog of ze zullen gaan voor dierlijk bloed. “Voor ons kan dat, maar we willen voorlopig even afwachten om de reacties van het publiek te peilen. Als er voor echt bloed te grote ethische bezwaren blijken te zijn, gaan we voor geavanceerd nepbloed; de beleving moet wel dezelfde zijn als bij echt bloed."

De politie en gemeente Amsterdam volgen het feestje met argusogen.

Wie er graag bij wil zijn, kan vanaf vandaag tickets kopen op de Facebook-pagina van het evenement.