Bloemetjes in plaats van miljoenen door probleem met domiciliëring

Bloemetjes in plaats van miljoenen door probleem met domiciliëring

De Postcode Kanjer, een prijs van maar liefst 43,9 miljoen, viel in de wijk met postcode 6131 BS. De postcode kent vijftien winnaars, waarvan er elf plotsklaps miljonair zijn. De felicitaties stroomden binnen, ook bij Kamal Maihouane. De inwoner van de wijk en trouwe deelnemer aan de loterij wachtte rustig af tot vertegenwoordigers van de Postcodeloterij zijn jackpot overhandigden. Na een half uur doemde het bij Maihouane dat er iets fout was.

De 21-jarige Nederlander controleerde zijn bankrekening en merkte dat er iets fout was gegaan bij de domiciliëring voor zijn vier loten. De onfortuinlijke man had aan het begin van de maand niet genoeg geld op zijn rekening, zodat de loten niet automatisch werden aangekocht. Maihouane stortte het geld meteen, maar dat het was te laat.

Troostprijs

Maihouane nam contact op met de Postcodeloterij, maar die kan niets aan de zaak veranderen. "Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemer zelf om te zorgen dat er genoeg geld op de rekening staat", zegt Martijn van Klaveren van de Postcode Loterij aan L1. "We kijken wel of we een aardig gebaar kunnen maken. Dat zal zijn in de grootte van een bloemetje. We vinden het natuurlijk vervelend, maar meer kunnen we niet doen", aldus Van Klaveren.

Naast dat bloemetje krijgt Maihouane blijkbaar nog een extraatje van de Postcode Loterij. Zo mag hij een kijkje nemen achter de schermen van het buurtfeest dat de loterij organiseert voor de bewoners. Prominente aanwezigen op dat feest zijn natuurlijk de buren van Kamal, die nu wél miljonair zijn. Volgens L1 overweegt de pechvogel nu gerechtelijke stappen.