Bloemenkunstwerk te bezichtigen op nationale feestdag op erekoer Egmontpaleis

Bloemenkunstwerk te bezichtigen op nationale feestdag op erekoer Egmontpaleis

Een bloemenkunstwerk van de wereldvermaarde bloemenkunstenaar Daniël Ost zal op de nationale feestdag gratis te bezichtigen zijn op de erekoer van het Brusselse Egmontpaleis. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) stelde het kunstwerk dinsdag voor samen met de dochter van Daniël Ost, Nele. Het kunstwerk van Daniël Ost, die zelf niet aanwezig kon zijn wegens familiale omstandigheden, neemt een centrale plaats in op de erekoer van het Egmontpaleis. De ronde basis bestaat uit 1.050 plantjes Japans bloedgras met in het midden 400 liter Japanse zwarte kiezels. Van uit die basis schiet het pronkstuk omhoog. Een rode windhoos van positieve energie als het ware, ondersteund door vier grote gelige bamboestokken. De windhoos zelf bestaat ook uit 120 gespleten bamboes.

"Ik wilde een duurzaam werk met volume en tegelijkertijd zachte kleuren", zegt minister Reynders. "De Belgische driekleur is op een elegante manier te zien en past perfect op de binnenkoer. Zelfs officiële bezoeken kunnen nog plaatsvinden, want de wagens kunnen er rond rijden."

Op de nationale feestdag kan het publiek het bloemenkunstwerk gratis bezichtigen van 15 tot 18 uur. Nadien is het kunstwerk nog te bezichtigen van 24 juli tot en met 31 augustus van 12 tot 18 uur.

Voor de receptie op de nationale feestdag zal het team van Daniël Ost ook in het Egmontpaleis zelf heel wat bloemenaccenten aanbrengen. "Het is een prachtige locatie en een eer dat ze ons gevraagd hebben. Zo kunnen we ons werk ook eens in België tonen", zegt Nele Ost.

bron: Belga